職稱英語綜合類A級真題及答案(3)(完整版)
在學(xué)習(xí)和工作的日常里,我們很多時候都不得不用到考試真題,考試真題可以幫助參考者清楚地認(rèn)識自己的知識掌握程度。你所了解的考試真題是什么樣的呢?以下是小編幫大家整理的職稱英語綜合類A級真題及答案(完整版),僅供參考,大家一起來看看吧。
職稱英語綜合類A級真題及答案 1
US Signs GlobalTobacco Treaty
1 The UnitedStates has taken the first step toward approving a global tobacco treaty thatpromises to help control the deadly effects of tobacco use throughout theworld. Health and Human Services Secretary Tommy Thompson signed the FrameworkConvention on Tobacco Control (FCTC) this week at the United Nations. (46)_____
2 The FCTC wasdeveloped by the World Health Organization and approved by members of the WorldHealth Assembly,including the United States, last year.(47)_____
3 For instance,cigarettes sold in those countries would have to have health warnings on atleast 30% of the front and back of every pack. (48)_____It also requires banson tobacco advertising, though there are some exceptions for countries like theUnited States, where the Constitution prohibits such an outright ban.
4 (49)_____ TheWorld Health Organization estimates that tobacco use kills nearly 5 millionpeople worldwide every year. In the US alone, about 440,000 people die eachyear from tobacco-related illnesses; about one-third of all cancers in the USare caused by tobacco use. If current trends continue, WHO estimates, by 2025tobacco will kill 10 million people each year.
5 The treaty mustbe ratified by at least 40 countries before it can take effect. (50)_____
A. Tobacco stocksalso perked up as investors discounted fears of litigation(訴訟) from the US.
B. So far, 109countries have signed it, and 12 have ratified it.
C. The impact ofthe treaty could be huge.
D. Countries thatratify it would be required to enact strict tobacco control policies.
E. The treatycalls for higher tobacco taxes, restrictions on smoking in public places, andmore promotion of tobacco prevention and cessation programs.
F. The Senate muststill approve the treaty before the US can implement its provisions.
46——50:FDECB
職稱英語綜合類A級真題及答案 2
第一篇
Sports Star Yao Ming
If Yao Ming is not the biggest sports star in theworld, he is almost certainly the tallest.At 2.26m, he is the tallest player in the NationalAssociation (NBA) and holds the record as the most towering Olympian ever tocompete in the Games.
But what really stands out about the giant centeris his celebrity (名氣).Few, if any, Chineseathletes are as well-known as Yao around the world.People across the globe are fascinated with Yao,not only for his basketball prowess (杰出的才能) but also for being a symbol of internationalcommerce.
When Yao joined the Houston Rockets as the No.1 pick in the 2002 NBA draft (選拔), he was the first international player ever to beselected first.His assets on the courtare clear enough — no NBA player of his size has ever possessed his mobility,so he is a handful (難對付的人)for opponents on either end of the court.But what makes Yao invaluable to the Rocketsorganization is his role as a global citizen and as abridge to millions ofpotential basketball fans in China.
When it was announced in February that Yao wouldmiss the rest of the NBA season and possibly the Olympics with a stressfracture (骨折)in his leftfoot, a collective shudder (震動) spread across China.After considerable debate and discussion, Yao opted to get his footsurgically treated in an operation that placed several tiny screws across thebone, to offer his overburdened foot more support.The surgery was a success, and though the estimatedfour-month recovery period will leave him little time to prepare with TeamChina, Yao has vowed to be ready for the Beijing Olympics.
Yao wrapped up a 10-day trip to China, where heunderwent a series of traditional Chinese medicine (TCM) treatments, hoping toaccelerate his recovery process.Western experts are generally skeptical of TCMs benefits, although newresearch from the University of Rochester suggests that a certain compoundderived from shellfish may speed stimulate bone repair.
“There is no reason to dismiss TCM," Yao tolda press conference in Beijing.“It’s been used in our country for thousands of years.I dont think that it’s short on science.”
31.The word "towering" in Paragraph 1 means
A.large.
B.fat.
C.tall.
D.great.
32.Opponents find it very difficult to control Yao Ming because of his
A.mobility.
B.a(chǎn)ssault
C.defense.
D.celebrity.
33.Yao Ming had to undergo a series of TCM treatments because
A.his right foot had been hurting.
B.he wanted to make a more rapid recovery.
C.the surgical operation had been a failure.
D.he couldnt afford all the medical expenses.
34.Which statement about Yao Ming is NOT true?
A.He missed the Athens Olympics.
B.He is an NBA player.
C.He fractured his left foot.
D.He is an international figure.
35.In general, the Western experts attitude towards TCM is
A.indifferent.
B.positive.
C.negative.
D.doubtful.
31.C 文章第一段提到“At 2.26m, he is the tallest player in the National Association (NBA) and holds therecord as the most towering Olympian ever to compete in theGames.”句中的tallest和most towering對應(yīng),所以選擇C選項。
32.A 文章第三段提到“…no NBA player of his size has ever possessed his mobility,so he is a handful (難對付的人)for opponents on either end ofthe court.”,明確指出了答案。
33.B 文章第五段提到“Yao wrapped up a 10-day trip to China, where he underwent a series of traditional Chinese medicine (TCM) treatments, hoping to accelerate his recovery process.”accelerate是加速的`意思,因此選擇B選項,加快恢復(fù)速度。
34.A A選項意思是姚明錯過了雅典奧運(yùn)會。文中提到的快鄰近北京奧運(yùn)會時他才受傷,而且根據(jù)已知消息,姚明參加了雅典奧運(yùn)會。所以A選項關(guān)于姚明的陳述是錯誤的。
35.D 文章第五段提到“Western experts are generally skeptical of TCMs benefits…”,這句話表明了西方專家對TCM的態(tài)度,skeptical“懷疑的”與doubtful“懷疑的”可以替換,故選D。
職稱英語綜合類A級真題及答案 3
1. He shifted his position a little in order to alleviate the pain in his leg.
A. control
B. ease
C. experience
D. Suffer
【答案】:B
2. Our aim was to the health service, and we succeeded.
A. offer
B. provide
C. modernize
D. Fund
【答案】:C
3. She moves from one exotic location to another.
A. unusual
B. familiar
C. similar
D. proper
【答案】:A
4. Nothing would induce me to vote for him again.
A. teach
B. help
C. discourage
D. attract
【答案】:D
5. The photographs evoked strong memories of our holiday in France.
A. refreshed
B. stored
C. blocked
D. erased
【答案】:A
6. The weather was crisp and clear and you could see the mountains fifty miles away.
A. hot
B. heavy
C. fresh
D. Windy
【答案】:C
7. Every week the magazine presents the profile of a well-known sports personality.
A. success
B. description
C. evidence
D. Plan
【答案】:B
8. Her comments about men are utterly ridiculous completely.
A. sightly
B. completely
C. partly
D. faintly
【答案】:B
9. The walls are made of hollow concrete blocks.
A . big
B. empty
C. long
D. Now
【答案】:B
10. We almost ran into a Rolls-Royce that pulled out in front of us without signaling.
A. overtook
B. hit
C. passed
D. found
【答案】:B
11. When I heard the noise in the next room, I couldn’t resist having a peeplook.
A. chance
B.visit
C. look
D. Try
【答案】:C
12. He has been granted asylum in France.
A. power
B. relief
C. protection
D. License
【答案】:C
13. He was weary of the constant battle between them.
A. fond
B. tired
C. proud
D. Afraid
【答案】:B
14. Newborn babies can discriminate between a man’s and a woman`s voice.
A. treat
B. distinguish
C. express
D. analyze
【答案】:B
15. All the flats in the building had the same layout arrangement.
A. color
B. size
C. function
D. arrangement
【答案】:D
職稱英語綜合類A級真題及答案 4
on the trial of the honey badger
on a recent field trip to the kalahari desert, a team of researchers learn a lot more about honey badgers. the team employed a local wildlife expert kitso khama to help them locate and follow the badgers across the desert. their main aim was to study the badgers’ movements and behavior as discreetly(謹(jǐn)慎地) as possible without frightening them away or causing them to change their natural behavior. they also planned to trap a few and study them close up before releasing them in view of the animal’s reputation, this was something that even khama was reluctant to do.
“the problem with honey badgers is they are naturally curious animals, especially when they see something new,” he says. “that, combined with their unpredictable nature, can be a dangerous mixture. if they sense you have food, for example, they won’t be shy about coming right up to you for something to eat. they’re actually quite sociable creatures around humans, but as soon as they feel they might be in danger, they can become extremely vicious(兇惡的). fortunately this is rare, but it does happen.”
the research confirmed many things that were already known. as expected, honey badgers ate any creatures they could catch and kill. even poisonous snakes, feared and avoided by most other animals, were not safe from them. the researchers were surprised, however, by the animal’s fondness for local melons, probably because of their high water content. preciously researchers thought that the animal got all of its liquid requirements from its prey(獵物). the team also learnt that, contrary to previous research findings, the badgers occasionally formed loose family groups. they were also able to confirm certain results from previous research, including the fact that female badgers never socialized with each other.
following some of the male badgers was a challenge, since they can cover large distances in a short space of time. some hunting territories cover more than 500 square kilometers. although they seem happy to share these territories with other males, ther are occasional fights over an important food source, and male badgers can be as aggressive towards each other as they are towards other species.
as the badgers became accustomed to the presence of people, it gave the team the to get up close to them without being the subject of the animal’s curiosity—or sudden aggression. the badgers’ eating patterns, which had been disrupted, to normal. it also allowed the team to observe more closely some of the other creatures that form working associations with the honey badger, as these seemed to badgers’ relaxed attitude when near humans.
36. why did the wild life experts visit the kalahari desert?
a. to find where honey badgers live.
b. to catch some honey badgers for food.
c. to observe how honey badgers behave.
d. to find out why honey badgers have a bad reputation.
37. what does kitso khama say about honey badgers?
a. they are always looking for food.
b. they do not enjoy human company.
c. they show interest in things they are not familiar with.
d. it is common for them to attack people.
38. what did the team find out about honey badgers?
a. there were some creatures they did not eat.
b. they were afraid of poisonous creatures.
【職稱英語綜合類A級真題及答案】相關(guān)文章:
職稱英語綜合類B級真題及答案匯總09-13
職稱英語綜合類A級真題及答案(完整版)08-05
職稱英語綜合類C級閱讀理解真題及答案08-25
職稱英語真題閱讀判斷(綜合類A級)07-27
職稱英語真題及答案解析07-27
職稱英語考試真題綜合類A級(2)05-01